WINE MAKER DINNER klo 18.00
- N I N O   N E G R I - 

Alkuruoka
Lajitelma Sognon antipasteja

Väliruoka
pasta cacio e pepe
(Roomalainen klassikkopasta)

Pääruoka
Paistettua päivän tuoretta kalaa tai grillattua karitsan sisäfileetä
paahdettua varsikukkakaalia ja tuoreartisokkarisotto

Jälkiruoka
Valikoima Italialaisia juustoja

87,50€

Viinit (sisältyvät hintaan):

Asolo Prosecco Superiore docg Brut
Rosso di Valtellina
Ca’ Brione
Inferno Valtellina Superiore
Carlo Negri Sfursat
Castel Chiuro Riserva
Sfursat Cinque Stelle

Tilaisuuteen tilasta ja sen viineistä tulee kertomaan Casimiron tytär Sara.

Nino Negri: Vuonna 1897 perustettu Nino Negri on Lombardian maakunnassa sijaitsevan DOCG-luokitellun Valtellinan viinialueen ehdottomasti kirkkain tähti. Itse alueen erikoisuus piilee siinä, että se on ainoa erinomaisesti Nebbiolo-rypäleen viljelyyn sopiva alue maailmassa Piemonten (Barolo, Barbaresco) ohella. Nebbiolo taas tunnetusti on Bourgognen Pinot Noir’n ohella yksi viininystäviä pahimmin koukuttavia viinityylejä parfyymisella, tryffelisellä ja kuulaan kirsikkaisella aromimaailmallaan. Erona Piemonteen Valtellina on Alppien juurella Sveitsin rajan lähellä selkeästi viileämpi alue, jossa rypäleet saavuttavat täyden kypsyytensä hengästyttävän jyrkillä rinnetarhoilla, joilla manuaalinen työskentely on ainoa vaihtoehto. Paikoitellen työskentelyolosuhteet ovat kuitenkin niin haastavat, että joillain Nino Negrin palstoilla rypäleet nostetaan tarhalta koreissa helikopteriin! Valtellinan viinialue muodostaa 25 kilometriä pitkän itä-eteläsuunnassa kulkevan laakson, joka on Italian suurin rinnetarhojen keskittymä. Nino Negri omistaa 85 eekkeriä viinitarhoja ja kontrolloi sopimusviljelijöidensä kautta yhteensä 450 eekkeriä. Näihin sisältyvät Valtellinan parhaat Superiore-luokitellut palstat Sassella, Grumello, Inferno ja Valgella. Tyypillisten Nebbiolo-punaviinien lisäksi Nino Negri tuottaa alueellista erikoisuutta Sfursat/Sforzato-viiniä (suom. vahvistettu/voimistettu). Amaronen tapaan tarhojen parhaita rypäleitä kuivataan 100 päivän ajan ennen puristusta. Näin saadaan aikaan viini, jossa yhdistyvät Amaronen konsentraatio ja Barolo-viinien elegantti monimuotoisuus. Nino Negrin viininvalmistamo sijaitsee 1400-luvulla rakennetussa Quadrion linnassa Chiuron kylän alueella. Linnan kellarissa tuhannet ranskalaiset tynnyrit kypsyttävät tilan viinejä. Nino Negrin menestys on pitkälti pitkäaikaisen viinintekijät Casimiro Maulen ansiota. Vuodesta 1971 tilalla työskennellyt Maule valittiin vuonna 2007 italialaisen viiniauktoriteetti Gambero Rosson toimesta vuoden viinintekijäksi.